Politiken.dk - Forsiden
Ekspert er overbevist: Flere danske festivaler vil gå konkurs
Forbuddet mod større forsamlinger er forlænget til og med august. Det vil betyde konkurser blandt de danske festivaler, mener ekspert.
Forfatter: Coronakrisen lærer mig, at vi mangler forpligtelser over for vores omgivelser. Vi mangler at tage os af jorden og leve af den
Krisen lærer mig, er, at vi mangler en kontakt med naturen, der kræver noget af os. Den lærer mig, at vi skal dyrke og indse vores afhængighed. Er man afhængig, er man ikke længere alene.
Tidligere direktør i Sundhedsstyrelsen: »Jeg ved ikke, om det er for forsigtigt. Vi skal lidt derudad«
Else Smith roser myndighederne for at starte med at åbne daginstitutioner og skolerne for de mindre klassetrin. Det er også fornuftigt, at hun ikke selv kan tage på Roskilde Festival, mener hun. Derimod tvivler den tidligere direktør i Sundhedsstyrelsen på, om Danmark åbner hurtigt nok.
Blå partier kritiserer regeringen for at køre sololøb
Mette Frederiksen har svigtet sit løfte om at inddrage alle Folketingets partier i planlægningen af en genåbning af landet, lyder det fra oppositionspartier.
Læge kritiserer besøgsforbud på bosteder: »Jeg kan ikke få lov at hjælpe min datter gennem krisen. Myndighederne har fuldstændig mistet fagligheden«
Covid-19-besøgsforbud på bosteder betyder, at man lader psykisk sårbare mennesker i stikken midt i en krisetid.
Simon Lund: Chokket vil sidde længe i de unge
Den fest, den glæde og den fællesskabsfølelse, vi har allermest brug for lige nu, bliver taget fra os, skriver musikredaktør Simon Lund i denne kommentar.
Bekymrede pædagoger: Vi må passe på sårbare ansatte, når institutioner åbner
En kontrolleret åbning kræver gode retningslinjer, bedre rengøring og beskyttelse af udsatte medarbejdere, mener pædagogernes fagforeninger
Mette Frederiksen: Flere vil blive smittet, indlagt og dø
Vi må acceptere smittespredningen, så samfundet igen kan åbnes op, sagde statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften.
Bech-Bruun-formand: Vi har ikke holdt noget skjult
»Hemmelige dokumenter« blev fremlagt af Kammeradvokaten som en afsløring i oktober. Hensyn til fortrolighed i klientforhold forhindrede Bech-Bruun i selv at lægge dem frem, siger bestyrelsesformand Simon Evers Hjelmborg.
Sex og nazisme: Så blev Gyldendals beskidte sengetøj luftet
Knud W. Jensen og Ole Wivel ville aldrig kunne have sat sig på forlaget i Klareboderne, hvis hemmeligheden om deres ungdoms nazisværmeri var kommet for en dag. Den fortælling er den dirrende kerne Pernille Stensgaards forlagshistorie.
Coronaramt Boris Johnson er på intensiv
Boris Johnsons tilstand er forværret mandag eftermiddag. Udenrigsminister vikarierer som premierminister.
e-avis tirsag
Ifølge norske og danske myndigheder var ’Scandinavian Star’ inden mordbranden i 1990 ikke overforsikret, så der var ikke et økonomisk motiv til forsikringssvindel. Men nu står en tidligere norsk forsikringsmægler frem og fortæller, at skibets værdi var under det halve – og hans selskab havde formidlet den forrige forsikring på skibet.
Nyt vidne: Scandinavian Stars forsikring var kunstigt pustet op
Ifølge norske og danske myndigheder var ’Scandinavian Star’ inden mordbranden i 1990 ikke overforsikret, så der var ikke et økonomisk motiv til forsikringssvindel. Men nu står en tidligere norsk forsikringsmægler frem og fortæller, at skibets værdi var under det halve – og hans selskab havde formidlet den forrige forsikring på skibet.
Politiken mener: Trods genåbningen må vovehalsene ikke slippe forårsfornemmelserne fri, selv om det er det, vi alle har lyst til
Regeringen sender os alle på svær linedans.
Roskilde Festival er aflyst: Vi er dybt ulykkelige
Forbuddet mod store forsamlinger forlænges til og med august. Heartland, Roskilde Festival, Northside og mange flere danske festivaler bliver tvunget til at aflyse eller udskyde sommerens festivaler.
Lærere og forældre støtter regeringens plan: »Vi vil gerne i gang igen - børnene savner deres venner«
Børnene i 0.-5. klasse skal begynde i skole igen onsdag efter påske.
Rammer sommerens musikfestivaler: Store forsamlinger forbydes til og med august
Vi er dybt ulykke over, at der ikke bliver nogen Roskilde Festival i år, skriver festivalen.
Overblik: Sådan bliver de første trin i genåbningen af Danmark
Statsminister Mette Frederiksen (S) har præsenteret regeringens plan for en »gradvis, forsigtig og kontrolleret« genåbning af dele af samfundet. De små børn skal tilbage i skoler og daginstitutioner, og deres forældre skal tilbage på arbejde.
De mindste børn skal begynde i institutioner og skole igen onsdag efter påske
Regeringen præsenterer plan for genåbning af Danmark.
Coronakrisen har lært os at hoste rigtigt. Men den har stadig ikke lært DR at streame sine klassiske koncerter
Når vi kigger på, hvad musikken og musiklivet har været igennem under sygdomsudbrud i tidligere århundreder, er der ingen tvivl: Ikke bare vil vores klassiske musikliv overleve, coronaepidemien kan løfte kunsten, skriver Thomas Michelsen i denne kommentar.
By Politikens netavis
Mon, 06 Apr 2020 23:59:53 +0200
Copyright 2016, Politiken
Powered by RSSlib