Ingeniøren
Nordkoreansk gruppe stjæler kryptovaluta for over tre mia. kr. på halvandet år
Store phishing-aktører kan stjæle for op til én million dollars om måneden.
Hele toldvæsenet moderniseres: Vigtige it-systemer forsinket til 2025
Nye EU-regler på toldområdet betyder, at EU-landenes it-systemer på området skal udskiftes. Men tidsplanen skrider både i Danmark og internationalt.
»Hør her, voksne! Derfor orker vi ikke at blive forskere«
»En kedelig mand i hvid kittel, der sidder på kontor hele dagen.« Videointerview med elever fra 6. klasse viser, at ingeniører og forskere lider under et imageproblem. Se med her.
Testinstrument med filter skal fjerne toksicitet ved nanopartikler
Interregionalt samarbejde med danske og nordtyske forskningsinstitutioner samt virksomheder skal sikre udvikling af metode, der gør brugen af nanopartikler sikker i mademballage.
Ny teori: Var cigarformet objekt i solsystemet en gravsten fra en død stjerne?
Det er ikke uinteressant at vide, om objektet ’Oumuamua var en komet eller asteroide. Måske var det en gravsten fra en død stjerne.
Firmaer fører pennen for forskere i kliniske forsøg
Dansk studie indikerer, at medicinalfirmaer, der sponsorerer forskning, forsøger at nedtone deres indflydelse, selv når de er involveret i design og endelig analyse.
Spørg Fagfolket: Hvor mange mennesker befinder sig i fly over jorden lige nu?
En læser er nysgerrig efter at vide, hvor mange mennesker der sådan cirka befinder sig om bord på en flyvemaskine lige nu. Det ved Naviair.
Containerskibe venter i dagevis på at komme ind til havnen: »Det er vanvid«
Sådan skal rederier og havne slippe af med de enorme køer.
Dansk Crispr-projekt: Genredigering skal redde patienter med sjældne immun-sygdomme
Aarhus-forskere gør sig klar til at redigere gener i stamceller fra patienter med medfødte defekter i immunsystemet. Målet er kliniske test om få år.
Se genudsendelsen: Nu er Europa på vej mod Merkur
Kl. 03:45 i morges sendte ESA sin Merkur-mission BepiColombo afsted fra Fransk Guyana. Gense liftoff her.
Dansk 14 kW-strømforsyning skal bringe sonder i kredsløb om Merkur
Danske Terma har leveret strøm og kontrolsoftware til Merkur-sonden BepiColombo, som sendes op i morgen tidlig.
Uheldsramt Soyuz-raket: Mistanke om fejl ved afkobling af hjælpemotor
Opsendelsen af astronauter til ISS gik galt på grund af en fejl ved separationen af en hjælpemotor, lyder det fra Roscosmos-chef før offentliggørelse af rapport.
Dansk virksomhed har udviklet mobil og miljøvenlig autolakeringskabine
Den danske virksomhed Carheal satser på at nå en milliard­omsætning med en mobil nulemissions-auto­lakeringskabine. Indbygget Internet of Things-løsning er afgørende for dokumentation af, at grænseværdierne overholdes.
Adskillige plugin-hybridbiler overskrider CO2-grænsen for lavemission
En ud af ti solgte plugin-hybridbiler udleder mere end 50 gram CO2 per kilometer, viser nye WLTP-tests. Flere modeller er desuden udgået af produktion op til den nye testmetode blev taget i brug.
I morgen tidlig sker det endelig: Europas første Merkur-mission skydes af sted
Efter mere end 20 år i støbeskeen skal ESA endelig nærstudere Merkur. Missionen fokuserer især på planetens magnetfelt og indre sammensætning.
DTU søger ny supercomputer til 97 millioner kroner
DTU står i spidsen for indkøbet af en ny supercomputer til lifescience, Computerome 2.0. Den kommende supercomputer forventes at koste 97 millioner kroner over en fireårig periode.
Prognose: Passagererne vil svigte Københavns nye letbane
Hovedstadens letbane bliver i bedste fald halvt fyldt på den mest trafikerede strækning, selv i myldretiden.
Energihøster fra DTU skal sikre gennemvarm mad fra mikroovnen
Ved at høste energi fra mikrobølger kan ny dansk teknologi præcist finde temperaturen i madvarer, som varmes i en mikrobølgeovn. Det kan blandt andet give bedre mad til ældre i kommunerne.
Spørg Fagfolket: Findes der ikke bedre løsninger for svagtseende end bip-lyde i lyskrydset?
En læser undrer sig over, at der ikke kommer nye løsninger for svagtseende end den gammeldags bipper. Kunne man ikke bruge tags eller mobiltelefonen? Det svarer Aarhus Kommune på.
Til kamp mod fejl med røntgen og AI: Én scanner fanger både huller og nåle
Et nyt forskningsprojekt udvikler bedre røntgenscannere, der i ét inspektionssystem kan opdage alt fra metalspåner i hakket oksekød til rådne avocadoer.
Exascale-supercomputere kræver fuldt parallelle programmer
Hvis supercomputere med 1 milliard milliard kommatalsberegninger pr. sekund skal realiseres, kræver det gennemgående parallelisering af programmerne. Men så burde det også kunne lade sig gøre, mener professor.
Danske varmeværkers bioaske indeholder for meget radioaktivt stof fra Tjernobyl
Importerede træprodukter fra områder påvirket af nedfald fra Tjernobyl-ulykken har ført til for høje koncentrationer af det radioaktive stof Cæsium-137 i danske varmeværkers bioaske.
Jordens faste kerne er blødere end hidtil antaget
Ny analyse viser, at seismiske bølger har lavere transmissionshastighed og udsættes for større dæmpning i Jordens indre kerne, end den nuværende referencemodel beskriver.
EU er et skridt tættere på miljøkrav til lastbiler
Afstemningen i EU-parlamentets miljøudvalg trumfer EU-kommissionens første udspil om CO2-reduktioner for lastbiler frem mod 2030.
Danmark slår igen robotrekord
Salget af industrirobotter i Danmark har aldrig været højere og Danmark ligger med helt i toppen over lande der anvender flest robotter.
Powered by RSSlib