Ingeniøren
FN er klar til at sætte droner ind i kampen mod zika
På kun fem minutter kan én drone sprede 50.000 sterile myg over 20 hektar, viser vellykket test af ny bekæmpelsesmetode.
Teknologiske ildsjæle reddede Danmarks første radiostation
Et rødgult træhus på Holmen stod til nedrivning, da flåden flyttede ud. I stedet blev det flyttet få hundrede meter og er i dag museum for trådløs telegrafi.
Nyt system kan omdanne CO2 til miljøvenligt biprodukt
En canadisk virksomhed har udviklet et modul til installa­tion i mindre virksomheder og beboelsesejendomme. Det opfanger og binder CO2 som karbonater, der efter­følgende kan videresælges og skabe omsætning.
Forslag: Sluse skal løfte skibe over Langebro
En arkitekt og to ingeniører mente i 1930 at have fundet den optimale løsning på, at Langebro ustandseligt måtte åbne og lukke for skibene i Københavns havn: Med »et efter danske forhold Storværk af Ingeniørkunst« foreslog de at bygge et sluseværk, der løftede skibene henover broens vejbaner og s...
Færre gravide ryger – men sønnernes sædkvalitet er fortsat i bund
At ens mor røg under graviditeten, har været mistænkt som afgørende for dårlig sædkvalitet. Men at færre og færre gravide ryger, har ikke hjulpet på danske mænds sædkvalitet, viser nyt studie fra Rigshospitalet.
Spørg Scientariet: Hvorfor begynder syntetisk tøj så hurtigt at lugte?
En læser synes, at tøj af syntetiske materialer begynder at lugte meget hurtigt. Postdoc i polymerkemi forklarer hvorfor.
Opposition: Regeringen udvander beskyttelsen af dansk natur og vores bier
Rød blok advarer regeringen mod at modarbejde et strammet forbud mod neonikotinoider. SF forventer at blive hørt,, fordi partiet gik med i sidste års pesticidforlig.
Fingrenes mønster af blodårer er unikke persondata
Nu kan man betale for frokosten ved at føre sin finger ind i en nærinfrarød scanner. Men betaling med den slags biometriske metoder kan rende ind i problemer med opbevaring af persondata, mener forsker i biometri.
Grønt lys for luftledninger banede vej for Englandskabel
Hvis politikerne havde holdt fast i, at nye kabelforbindelser skulle graves ned, havde det været for dyrt at etablere det omdiskuterede Viking Link til England.
Vandspild stoppes med data fra gamle rør
Fejl kan opdages hurtigere med fjernaflæste målere, hvor forbruget registreres med langt kortere intervaller. Ny Kamstrup-software skal reducere vandspild
Britisk politi gemmer 20 millioner ulovlige billeder af borgerne: »For dyrt at slette«
Når det er for krævende at overholde loven - jamen, så lader man da bare være, er næsten forklaringen fra det britiske politi, der ikke vil slette billeder af folk, der er blevet frifundet.
MIT: Nu kan du kommunikere med din indre stemme
Det er ikke selvhjælp, men en ny teknologi, der netop er blevet præsenteret fra MIT Media Lab. Det er ikke kønt, men du bliver i stand til at kommunikere - uden ord eller bevægelser - med al elektronik omkring dig.
Danmark modarbejder forbud mod bidræbende pesticider
Regeringen vil kun støtte EU's forsøg på at stramme forbud mod kendt insektgift, hvis de danske landmænd fortsat må smøre frø ind i pesticiderne. Biavlere er oprørte.
Hør ugens podcast om nye højspændingsledninger
Ingeniørens ugentlige podcast, Transformator, handler denne gang om 170 km nye højspændingsledninger, som der er planer om at rejse master til i Jylland, samtidig med at man andre steder har spenderet milliarder på at fjerne højspændingsmaster og lægge kablerne i jorden.
Flykaptajn fortæller: Svært at nødlande med eksploderet motor og 469 om bord
Kaptajnen på Qantas Flight 32 fortæller om en dramatiske nødlanding med A380 i 2010.
Sådan skal regeringens 30 mio. kroner årligt til life science fordeles
I de kommende fire år har regeringen afsat i alt 120 millioner kroner til life science-området. Se her, hvordan de overordnet skal fordeles.
Ingeniøren går i luften med nichemedie for energibranchen
GridTech er navnet på Ingeniørens første nichemedie. Ambitionen er at skabe et unikt værktøj for professionelle, der arbejder mod et elektrificeret og CO2-neutralt samfund.
Pacemakere og infusionspumper er sårbare over for cyberangreb
Patienter risikerer at blive udsat for cyberangreb, når medicinsk udstyr forbindes med omverdenen. Nye supersygehuse skal stille større krav til leverandører, lyder det fra eksperter
Data om danskernes sygdom og liv på én platform
Et nyt system skal samle 60 nationale registre om danskernes liv, sygdomshistorie og død. Platformen skal bruges til forskning og monitorering og er næsten færdig.
Leder: Sløve myndigheder baner vejen for digitalt privatlivsrøveri
Efter kabellægning for milliarder: 170 km nye luftledninger på vej
Statens energiselskab erstatter flere steder i landet velfungerende højspændingsledninger med jordkabler alene for at slippe for synet af dem. Samtidig vil selskabet rejse nye master på en 170 km strækning i Syd- og Vestjylland. Vi begår samme fejl igen, frygter borgmester.
Lunefuld atomkraft: Indisk tøven og ny dansk debatbog
Indien bygger fortsat mange atomkraftværker, men ikke helt så hurtigt, som tidligere planer indikerede. På langt sigt har Indien planer om at gå over til thoriumreaktorer – det bør Danmark også gøre, mener dansk debattør.
Forbud mod kamprobotter kræver en katastrofe
Udbredelsen af autonome kamprobotter på slagmarken tegner til at blive afgjort af i hvor høj grad vi accepterer antallet af civile tab dræbt af algoritmer og AI.
Illegalt elektronikskrot gemt i gamle danske biler havner i Nigeria
Kortlægning af en hidtil næsten ukendt importmetode afslører omfattende ulovlig indførelse af ødelagt eller forbudt elektronisk udstyr fra især EU – herunder Danmark.
Dankortet flytter ind i dig: Betal med din finger
Nu behøver du ikke huske andet end din finger, når du skal betale. Nets og Fingopay er klar med en løsning, der scanner blodkarrene i din finger for at modtage dine betalingsoplysninger.
Powered by RSSlib