Ingeniøren
Ugens debat: ‘Sort’ palmeolie i tanken satte gang i debatten
PLUS. En stadigt større del af EU’s import af palmeolie anvendes som biodiesel i stedet for i mad og kosmetik, skrev ing.dk i sommer. Og palmeolie er klimamæssigt det allerværste biobrændstof. Problemet er i høj grad det skovareal, der ryddes for at give plads til oliepalmerne, og flere læsere på ing.d...
Byens luftforurening er lige så skadelig som 20 cigaretter om dagen
Dansk forsker kalder det skræmmende, at ozon har så stærk en påvirkning.
Borgmestre protesterer mod lukning af Esbjergværket i 2022
Borgmestrene i Esbjerg og Varde søger nu opbakning hos Folketingets energipolitiske ordførere for at forhindre, at Esbjergværket slukker og lukker med udgangen af 2022, skriver Jydske Vestkysten.
Simpel teknik åbner for metode til at undgå pigebørn
Japanske forskere har opdaget, at et bestemt stof brugt til herpesbehandling, kan give sædceller med y-kromosomer en fordel under svømmeturen mod ægget.
Forsyningsselskaber om kloakrenovering: Vi løser ét problem, men skaber et andet
PLUS. Tætning af kloakker kan give husejere problemer, fordi grundvandet i stedet trænger ind i deres kældre. Lovgivningen forhindrer en effektiv løsning.
Sikkerhedshul i Bluetooth lader hackere følge med i dataoverførsler
Organisationen bag Bluetooth har udsendt en sikkerhedsadvarsel om sagen.
Dansk Energi: DTU-studie af elnettet er ikke repræsentativt
DTU's studie konkluderer, at elnettet uden større investeringer godt kan klare en million elbiler. Men Dansk Energi mener ikke, at studiet kan gælde hele landet.
Podcast: Stigende grundvand og et mystisk manuskript
I podcasten dykker vi ned i en af verdens mærkeligste bøger, Voynich-manuskriptet, hvis kode en britisk forsker mener at have knækket. Du kan også høre om husejeres problemer med stigende grundvand og om de ubetydelige bøder, virksomheder får for at ødelægge naturen.
Efter 50 års ventetid har vi nu det første ringformede kulstofmolekyle
C18 er fremstillet og analyseret med en metode, der også kan anvendes til at skabe andre kulstofrige molekyler.
Kronik: Behøver energiforbrugere at være oplyste?
Forsvarets Hercules-fly skal undersøges for revner ved vingerne
I USA har 123 af de militære transportfly haft flyveforbud, imens de blev undersøgt for sprækkedannelse, som i værste fald kan medføre, at flyene taber vingerne.
DIIS til Forsvaret: Udvis større ansvar - vær mere åben omkring militære cyberangreb
Danmark er for passiv i forhold til at udvise ansvarlig cyberadfærd. Større åbenhed om militære cyberangreb og en anvendelse af cyberredskaber, også til politiske formål, ville øge vores modenhed, anfører DIIS-forsker.
Leder: De danske bøder for at forurene naturen er til grin
Lovgivning bremser effektiv indsats mod stigende grundvand
PLUS. Flere steder medfører et stigende grundvandsspejl, at vand trænger ind i ellers tørre kældre og omdanner haver og marker til sump. Byen Sunds tester nye, men ulovlige, løsninger.
Bagsiden: Er det alligevel en spiddrejer?
Vi følger op på et af forsommerens mysterier.
Bagsiden: Skød M’erne med kanon på Kampsax-kollegiet i Lyngby?
Ugens vandrehistorie - sand eller falsk?
En pris der deler vandene
PLUS. Giver det mening at belønne fysikere med en stor pris for en teori, som har vist sig ikke at have noget med virkeligheden at gøre?
Grøn klimatilpasning kan give flere sygdomme
PLUS. At holde en del af de øgede regnmængder på overfladen vil som regel gavne både folkesundhed og kommunekasse. Men udført forkert kan det virke lige omvendt.
Minister i samråd om kloakoverløb
En række interessenter kritiserer, at ingen ved, hvor store mængder kloakoverløb der havner i naturen efter kraftige regnskyl. Overløbene har i årevis været et overset miljøproblem, men der er løsninger.
Dieselbil får topkarakter i test af luftkvalitet: Mercedes får samme karakter som en elbil
Mercedes C220d får i test samme karakter som elbilen Nissan Leaf, når det gælder udledningen af miljøskadelige stoffer til lokalmiljøet.
Norsk elfly nødlander i sø få timer efter demo-flyvning med minister
En højtstående embedsmand var eneste passager i Alpha Electro G2-flyet, som blev fløjet af direktøren for Avinor, der driver de norske lufthavne. Begge er uskadte.
Sintef-direktør: Drop målet om mere gods på jernbanen
PLUS. Et regeringsudpeget udvalg i Norge vil lade jernbanen konkurrere på lige fod med vejtransport, som står over for en elektrificering og automatisering.
LED-lys på vekselstrøm: Nyt halvleder-materiale kan presse LED-prisen ned
Amerikanske forskere har fremstillet LED-dioder med halvledermaterialet galiumnitrid, som ikke behøver at konvertere strømmen fra vekselstrøm til jævnstrøm med en separat silicium-chip. Det kan reducere omkostningerne til både produktion og vedligehold af udendørs LED-belysning.
Dansk Energi: Elbranchen skal omfavne villavejenes energifællesskaber
PLUS. I fremtiden kan en del af energiproduktionen i Danmark overgå til lokale energifællesskaber, vurderer analyse. Den etablerede branche risikerer at miste markedsandele, men kan finde andre forretningsmodeller i at hjælpe de nye fællesskaber.
Mystik om russisk eksplosion og forhøjet stråling - mindst fem dræbt
PLUS. Et nukleart krydsermissil med tilnavnet Skyfall er blandt de mulige syndere bag en ulykke i Hvidehavet i sidste uge, som fortsat er omgærdet af mystik.
Powered by RSSlib