Ingeniøren
KU-forsker: Støv i atmosfæren skubbede istiderne helt ned i dybfryseren
Ny viden om de mekanismer, der sænker og hæver temperaturen, kan være med til at forudsige næste istid, vurderer NBI-forsker.
Droner skal puste nyt liv i satellitter
Ældre kommunikationssatellitter kan sagtens have flere operative år i sig, også selv om de er ved at løbe tør for brændstof. Nye løsninger kan forlænge deres levetid.
Spørg Scientariet: Hvorfor giver min røremaskine stød?
En læser oplever, at hans røremaskine giver stød, når han rører ved den. Hvad gør man ved det? Næstformand i IDA Elteknik svarer.
Iværksætter: »Trykte plastsolceller vil forandre verden«
Frederik Krebs forlod sit professorat på DTU for at følge en livsdrøm om at producere bæredygtige plastsolceller. Hans iværksætterfirma har 32 medejere, som alle er fra hans tidligere forskergruppe.
Det store byggesæt: Fundamenter til havmøllepark sænket på plads
Torsdag afsluttede Energinet installation af to beton-fundamenter til transformer-platformene på havmølleparken Kriegers Flak i Østersøen. Installationen varede 10 timer.
Ingeniører vil helst ledes af specialister
Der er ingen grund til panik, hvis man fortryder en karrierevej som leder eller specialist.
Hør ugens podcast med nyt om elbiler og Huawei-telefoner
Ingeniørens ugentlige podcast, Transformator, handler denne gang om de amerikanske efterretningstjenesters advarsler mod telefoner fra Huawei og ZTE. Du kan også høre nyheder om bl.a. elbiler fra det kommende Geneva Motor Show.
Behov for ny fysik? Universet udvider sig hurtigere end ventet
Hubble-teleskopet har foretaget de mest præcise målinger nogensinde af universet ekspansionshastighed. Det viser overraskende nyt, og giver astronomerne hovedbrud.
Tvivl og travlhed giver forsinkede EU-standarder
En irsk retssag og mange reviderede EU-direktiver betyder, at flere harmoniserede standarder er forsinket. Det giver ekstra arbejde hos elektronikvirksomhederne.
Banker advarer: Svindlere lokker NemID-koder ud af borgere med telefon-spoofing
Svindlere, som har udgivet sig for at være fra bankers support, har siden i går kontaktet danskere, i forsøg på at franarre dem betalingsoplysninger.
Tysk domstol udskyder skæbnedag for dieselbiler
Afgørelsen om, hvorvidt byerne Düsseldorf og Stuttgart må forbyde de mest forurenende dieselbiler, ventes at lande i næste uge. Dommen kan få betydning for biltrafikken over hele landet.
Rotteregister til rotterne: It-systemer taler ikke sammen
Den nationale database 'Rottereden' fungerer ikke, fordi kommunernes it-systemer ikke taler sammen. Det går ud over skadedyrsbekæmpelsen, mener Miljøstyrelsen.
Mangel på nye aksler: ME-lokomotiver risikerer at stå længe på værksted
Pendlerne risikerer måneder med færre tog: Halvdelen af akslerne på DSB's ME-lokomotiver kan ikke umiddelbart repareres, og DSB har kun nye aksler til fire lokomotiver.
Ugens it-job: Softwareudvikler hos HOFOR eller job i Netcompany
På dagens liste er der job for både teknikere, ledere, arkitekter og udviklere. Find det rette job for dig.
Datatilsynet løfter pegefingeren: Meget beklageligt, at SSI ikke lever op til loven
Datatilsynet udtaler kritik af Statens Serum Institut efter Version2-afsløring om, at SSI ikke har ført et eneste tilsyn med sine databehandlere.
Leder: Ligegyldighed over for farligt legetøj må stoppe
Efterretningstjenester advarer mod kinesisk leverandør af danske telenet
Cheferne for flere amerikanske efterretningstjenester advarer mod produkter fra kinesiske Huawei, som står for TDC’s mobilnet. Center for Cybersikkerhed afviser grund til bekymring.
To ord kan ødelægge din jobsamtale
Måden du omtaler din nuværende samt tidligere arbejdspladser på, kan have stor betydning for din jobchancer. Det fastslår administrerende direktør i voksende teknologivirksomhed.
Forsinkede EU-standarder koster virksomheder dyrt
Hundredvis af tekniske standarder hober sig op hos EU-Kommissionen. Det både forsinker og fordyrer nye produkter unødigt, lyder det fra industrien.
Tysk teknologiprofessor: Glem elbiler med lang rækkevidde
Der er absolut ingen grund til at installere et 100 kWh-batteri i en elbil for at kunne køre 500 km på en opladning. Det er både økonomisk og miljømæssigt en fejltagelse. Det siger tysk professor, som står i spidsen for bybilen e.GO, som leverer den første bil til september. 7.000 styk er allered...
Dårlig kontrol gør det let at snyde med phthalater i legetøj
Legetøj med hormonforstyrrende stoffer slipper ind på de danske varehylder på grund af snyd med dokumentationen og et hul i lovgivningen. Der er brug for bedre kontrol, lyder det fra dele af branchen.
MIT: Disse teknologier får deres gennembrud i 2018
MIT Technology Review har offentliggjort en top-10 over teknologier, der vil få deres gennembrud i 2018. Fremadstormende teknologier som 3D-metalprint og cloud-baseret kunstig intelligens er blandt dem, der får størst betydning på fabriksgulvet.
Kronik: Liberalisering af affaldsforbrænding vil ikke sænke prisen
Er Danmarks bidrag til ballistisk missilforsvar lagt på is?
Det nye forsvarsforlig indeholdt ikke den længe ventede beslutning om at træde ind i Natos missilforsvar med nye radarer på de danske fregatter. I stedet skal en række alternative bidrag til missilforsvaret nu undersøges.
261 vinger fra havmøller skal til Aalborg og have ny forkant
En ny forkant, som limes på møllevinger skal en gang for alle eliminere problemet med erosion offshore.
Powered by RSSlib