Ingeniøren
Journalister bag signal-sagen: »En vred minister var drivkraft«
Overstregede dokumenter, stumme embedsmænd og en vred, vred minister hører med til historien om det skandaleramte signalprogram.
Forskere 3D-printer vindmøllevinge med cellulose fra svampe
Cellulose kan erstatte plastik i 3D-print, mener et forskerhold. De har udviklet et cellulosebaseret materiale, der ikke kræver forurenende kemikalier i produktionen.
Dine data bliver dine - men vil du sælge dem?
Vi har fået vores data-frihed tilbage, og det åbner op for et væld af nye muligheder som ikke mindst kan fravriste de gamle tech-giganter en del af kagen, er privcy-forkæmpere og datamæglere enige om.
EU-Parlamentets Retsudvalg vedtager linkbeskatning og censuralgoritmer
EU’s Retsudvalg har i dag vedtaget både artikel 11, linkbeskatning, og artikel 13 om indholdsfiltre af EU’s kommende reform af ophavsretslovgivningen. Frygteligt skuffende, men kampen er ikke ovre, lyder det fra Folkebevægelsen mod EU.
Nyt center for metalprint skal få SMV’erne til at sænke paraderne
Danske virksomheder er ifølge Teknologisk Institut mellem tre og fem år efter de udenlandske konkurrenter, når det gælder 3D-print. Det skal TI’s nye center for 3D-print i metal i Aarhus rette op på.
Svært at få ledelsen om bord i dataprojekter? Du er ikke alene
Drop teknik-snakken og vis, hvad der kan hentes. Sådan lyder rådene til medarbejdere, der savner ledelsens opbakning til bedre brug af data.
Usikkert om DTU får udbetalt 80 millioner til veterinærbyggeri
For et år siden droppede DTU et staldbyggeri i Lyngby. Det kan betyde, at universitetet mister penge fra ’laboratoriepuljen’, viser en beretning fra Statsrevisorerne. DTU mener dog at have fulgt kutymen for universitetsbyggeri.
Forsvindende lidt mikroplast i norsk drikkevand
Mens Danmark er på vej med sin undersøgelse af plast i drikkevandet, er Norge færdig med sin. Og den beroliger DTU-professor.
Mens Region H overvejer it-outsourcing: Drama i Norge om alvorligt persondatalæk
Sygehusregion i Norge annullerer it-outsourcingkontrakt på fem milliarder norske kroner med DXC efter afsløring af alvorlige persondatalæk til it-ansatte i Fjernøsten.
Afgående Region H-direktør: Vi undervurderede Sundhedsplatformen
Vi har indført en ny patientjournal på alle vores hospitaler til tiden og til prisen – vi har fået et stabilt og sammenhængende it-system, anfører regionsrådsformanden fra Region H som svar på skarp kritik fra Statsrevisorerne.
Ugens job: Denne uges Ingeniør-liste indeholder 40 nye jobmuligheder
På dagens liste finder du job fra 3Shape A/S, ProData Consult A/S og Teknologisk Institut. Find det rette job for dig.
Region Hovedstaden får hård kritik for Sundhedsplatformen af Statsrevisorerne
Ifølge Statsrevisorerne, har 'forberedelse af ibrugtagningen af Sundhedsplatformen på Herlev og Gentofte Hospital været uprofessionel og kritisabel.'
Tidligere astronaut: »Trumps idé om Space Force er dum«
Tidligere astronaut Mark Kelly mener, at Trumps idé om at oprette en militær rumenhed er direkte dum, da området allerede er dækket af flyvevåbnet.
Energiprofessor: Storskala geotermi giver kun mening, hvis det kan udnytte billig vindstrøm
Brian Vad Mathiesen fra Aalborg Universitet kalder det virkelig positivt, at store spillere som A. P Møller går ind i geotermisk varme, men advarer mod at man skaber et konstant elforbrug
Miljøstyrelsen flår legetøj af hylderne: 100 pct. af de testede er ulovlige
To forskellige test-scenarier med legetøjsproduktet squishies har vist, at legetøjet indeholder stoffer, der kan være både skadelige for leveren, irritere øjnene og genere lungerne hos børn.
Dansk algoritme skal forhindre madspild til havs
Aalborg Universitet og en sønderjysk elektronikvirksomhed har udviklet et varslingssystem, som kan forudsige nedbrud på køle­containere til havs. Bag de smarte algoritmer ligger mange timers tungt manuelt arbejde.
Kronik: Elbiler er vejen til 2030-klimamål
Facebook-dom rammer danske medier – de må nu vente på IT-giganten
Foreningen Danske Medier er uenig i EU-dom, der blandt giver dens medlemmer medansvar for Facebook's dataindsamling, når medierne prøver at nå læsere med såkaldte 'fansider' på den sociale platform.
El-scootere med bytte-batteri myldrer frem
Overgangen fra små larmende to- og firetaktere til lydløse elektriske scootere er godt i gang. Nu får den første taiwanesiske model med udskiftelige batterier konkurrence fra en af verdens scootergiganter.
Lange vindmøllevinger skal bygges i kompositmaterialer
Tendensen mod stadigt længere vinger får DTU og vingeproducenten LM Wind Power til at arbejde tæt sammen om nye kompositmaterialer, der er lettere, stivere og bedre kan modstå revner.
Yousee: It-fejl sendte tusinder af hemmelige numre til åben nummeroplysning
Direktør for bredbånd og tv i YouSee, Jacob Mortensen, oplyser, at datalækket er anmeldt til Erhvervsstyrelsen.
Efter Fukushima: Radioaktive mikropartikler findes 40 km væk
En ny målemetode viser, at radioaktive, cæsiumholdige mikropartikler i stort antal findes i jorden op til 40 km fra atomkraftværkerne. Det overrasker forskerne.
Malerier forsimpler lynets forgreninger
På malerier ser man ikke lyn med flere end 11 forgreninger, i den virkelige verden kan lyn have mere end 50 forgreninger. Digitale fotos har været med til at mindske fejlene.
Landmændenes maskiner får fælles sprog
Globale konkurrenter arbejder sammen om software til fejlfri udveksling af data mellem ­landbrugsmaskiner. Aarhusianske Agrointelli og Aarhus Universitet er med i projektet.
Yousee smider 10.000 hemmelige numre og adresser ud i offentlig søgemaskine
Det er endnu uvist, hvordan selskabets digitale flyttemænd lykkedes med at flytte de mange danskeres hemmelige informationer i søgemaskinen 118.dk.
Powered by RSSlib