Ingeniøren
Vandselskab: Urenset drikkevand er »en Morten Korch-forestilling om Danmark«
PLUS. Hvorfor dog ikke tillade alle at rense drikkevand med f.eks. aktivt kul, spørger Hjørring Vandselskab. Det har selskabet spurgt om før, men i takt med de flere pesticidfund kan det i stadigt højere grad betale sig. En professor bakker op, men Danva er imod.
Ny fejl tillader Android-apps at tage billeder og filme uden tilladelse
I værste tilfælde kan apps tage billeder og filme fra brugerens Android-enhed, trække GPS-koordinater fra filerne og overføre allerede eksisterende billeder og video fra enhedens SD-kort til appens ejere. Alt sammen uden at telefonens ejer har givet tilladelse til det eller ved, at det foregår.
Hun er en af de få kvinder på MBA-uddannelsen: »Det er ingen hemmelighed, at jeg er ambitiøs«
PLUS. Ingrid Marie Vincent Andersen fik sine chefers fulde opbakning, da hun var klar til at supplere sin tekniske uddannelse med en MBA.
Spørg Fagfolket: Må man stå i midten af en rundkørsel?
En læser har gang i en diskussion med konen om, hvorvidt man må stå i midten af en rundkørsel. Politiet afgør sagen.
Vi stopper vindmøller som aldrig før – men er det nødvendigvis skidt?
PLUS. Producenterne tjener penge på specialregulering, og derfor er det ikke noget problem at standse vindmøller, siger energiselskabernes brancheforening. Vindmøllebranchen mener, at vindkraften kunne gøre større nytte andre steder.
Her er verdens kraftigste supercomputere
Masser af overraskelser på listen over verdens kraftigste supercomputere, men førstepladsen er uændret.
1.000 grader varm solovn: Computerstyrede spejle skal producere cement og stål
En amerikansk virksomhed har kombineret sollys, spejle og kunstig intelligens og skabt temperaturer over 1000 grader. Det betyder, at sollys fremover kan bruges i varmekrævende industrielle processer, lyder det fra virksomhedens direktør.
Bombetrusler udsendt via skolernes nye intranet Aula
I går meddelte politiet, at der var blevet udsendt en bombetrussel mod en skole i Thisted. I dag oplyser politiet, at der er udsendt en trussel mod Juelsminde skole i Sydøstjyllands Politikreds.
Pludseligt fald: Nu er kun hver syvende MBA-studerende en kvinde
PLUS. Andelen af kvinder er faldende eller stagnerende på det toårige ledelsesstudium MBA. Skru op for fleksibiliteten, lyder et bud.
Projektudviklere jubler over kontanter til vindmøllenaboer
Nye ordninger pålægger de private projektudviklere af vindmølleparker og solcelleanlæg at betale millioner i kontanter til både borgere og kommuner i lokalområdet. Men hvis det kan mindske modstanden, er det kun positivt, lyder det fra to af selskaberne.
Dataetisk Råd er på jagt efter input for at danne holdninger
Formanden for Dataetisk Råd ønsker input til at udvikle standpunkter til dataetiske problemstillinger.
Danske patienter dør af svampeinfektion, som landbruget har gjort resistent
PLUS. En opgørelse fra Statens Serum Institut viser, at sprøjtemidler, som er udbredt i landbruget, fører til infektion med dødelig, resistent svamp.
Nyt center skal uddanne ingeniører gennem hele arbejdslivet
PLUS. DTU vil udbyde den efteruddannelse, der er behov for – men også i en form, der passer virksomhederne og den enkelte. Det kræver en kulturændring, erkender direktøren for nyt center.
Starter næste år: SAS vil flyve langdistance med narrow-body-fly
PLUS. I 2019 indsættes første Airbus A321LR, som kan flytte 157 passagerer op til 6.700 kilometer. Det er nok til at nå til Alaska, Congo, Oman, Nepal og Mongoliet.
Tysk lovudkast sigter mod at åbne iPhones NFC-funktionalitet for konkurrenter
I Tyskland vil politikere have åbnet for NFC-funktionaliteten i iPhones, så den kan bruges af tredjeparter til betaling.
Power-to-X og 'grøn' cement: Her er klimapanelets anbefalinger til investeringer
Med den kommende finanslov er der lagt op til, at Innovationsfonden får øremærket 800 millioner kroner til grønne udviklingsprojekter. Fondens klimapanel har derfor kastet lys over, hvilke klimaløsninger Danmark får mest ud af at investere i.
Kontanter til naboerne skal give mere grøn energi
Ret til få købt sit hus, årlige betalinger, forbedret kompensation for tab af ejendomsværdi og kontant betaling til kommuner, hvor der opstilles vindmøller og solcelleanlæg, skal gøre det lettere at få opstillet vindmøller, solceller og andre grønne energianlæg.
Medie: Interpol vil have flere bagdøre i it-tjenester
Interpol er på trapperne med et forslag, der taler for at indføre flere bagdøre i it-tjenester, skriver nyhedsbureauet Reuters.
Pensionsfusion mellem ingeniører og jurister godkendt
PLUS. P+ er den nye pensionskasse for civilingeniører. Diplomingeniører i ISP har netop skiftet administrationsselskab og ønsker ikke at træffe en beslutning om at tilslutte sig P+, før årsregnskabet for 2020 er klar.
To amerikanere anholdt for at stjæle 3,5 millioner kroner med sim-swapping
Der er gode penge at hente for kriminelle, hvis det lykkes dem at stjæle kontrollen over andres telefonnumre. Det vidner en ny sag fra USA om. Version2 har flere gange bevist, at denne type angreb er nemme at udføre i Danmark.
Fransk brokollaps: Lastbil var dobbelt så tung som tilladt
Dykkere har fundet en lastbil med en entreprenørmaskine på ladet i floden under den sydfranske bro, der kollapsede mandag. Vogntoget vejede angiveligt 38 ton, mens vægtgrænsen på broen var 19 ton
Klima, teamwork og ligestilling: Nye bøger på vores skrivebord
PLUS. Hænger klimakrisen uløseligt sammen med den måde vi har indrettet vores samfund på? Og hvad skal der til for at løse krisen? De nylige bogudgivelser byder blandt andet på to bøger om klimakrisens samfundsmæssige årsager og løsninger – for ikke at nævne 'livsdesign' og ' den danske ...
7.700 km kabel: Nu nærmer havfruen sig Jylland
PLUS. Et årelangt projekt over Atlanterhavet er snart i mål, når datakablet Havfruen går i land ved Nymindegab. Kablet skal være en af fremtidens digitale motorveje.
Nu kommer C# i browseren til forretnings-apps
Langt om længe er tiden inde til at benytte samme sprog på server som klient - og det er vel at mærke ikke Javascript. Webassembly og frameworket Blazor giver mulighed for at anvende .Net i browseren.
Nyt københavnerkvarter bygges på forurenet losseplads med methan 'over eksplosionsgrænsen'
PLUS. Den tidligere lossepladsgrund i Vejlandskvarteret er kraftigt forurenet, og der fundet koncentrationer af methan, der ligger ‘over eksplosionsgrænsen’, fremgår det af en rapport fra Sweco. Men projektets direktør garanterer for kommende beboeres sikkerhed.
Powered by RSSlib