Ingeniøren
Skats it-værn mod milliardsvindel med udbytteskat har lange udsigter
Et nyt it-system bliver en del af et kommende værn mod svindel med udbytteskat. Men skattevæsenet har travlt med andre it-projekter, og først i 2021 begynder analysearbejdet, der skal kaste lys over pris og tidsplan for det nye projekt.
Skov-direktør om ny klimaplan: Vil betyde mindre CO2-lagring i danske skove
PLUS. Nu, hvor det er blevet attraktivt for varmeværker at overgå til varmepumper, kommer store dele af efterspørgslen på dansk skovflis til at falde, fortæller direktør for Dansk Skovforening, og det kommer til at gå ud over klimaet.
Plan om produktion af 10 mio. ton grøn brint i EU: »Det er en kæmpestor ambition. Men det er muligt«
I dag har EU-Kommissionen fremlagt en ny plan for bæredygtig brint, og selvom den kommer til at betyde store udgifter, så skal det være med til at skabe vækst, jobs og en klimaneutral verdensdel i 2050.
Teknologisk Institut: »En god ide at investere i varmepumpen med det samme«
Trods tidligere anbefalinger kan det bedst betale sig for husejere at investere i en varmepumpe med det samme frem for andre energirenoveringer, konkluderer ny rapport fra Teknologisk Institut.
Den første grønne methanol flyder fra nordjysk pilotanlæg
PLUS. Demonstrationsanlæg ved Aalborg Universitet har leveret proof-of-concept på teknologien til fremstilling af e-methanol på basis af brint, CO2 og vindmøllestrøm. Nu skal produktionen opskaleres i Skive.
Spørg Fagfolket: Er Mount Everest stadig 8.848 m højt, når havene stiger?
PLUS. Et par læsere vil gerne vide, hvor højt havet er, og hvordan man måler det, når havene stiger. Det svarer professor fra DTU Space på.
Blogger: GDPR gør det samme ved os som Covid: hysteriske og overdrevet forsigtige
Mens COVID-19 er en sygdom for mennesker, som myndighederne har udviklet retningslinjer for at undgå, er GDPR en sygdom for firmaer, som myndighederne også har udviklet retningslinjer for at undgå, lyder det fra Version2-blogger.
Miljøforskning fra DTU og MAN Energy Solutions er nu også blevet en kommerciel succes
PLUS. Med tre forskerpriser i lommen kan DTU og MAN Energy Solutions se tilbage på fem års intens forskning i at begrænse skibes udledning af sod og NOx. Nu sælges løsningen til rederier over hele verden.
Ny rekord: Verden smed 54 mio. ton elektronikaffald ud sidste år - det meste ved vi ikke hvor bliver af
Affaldshåndteringen kan ikke følge med de stigende mængder af elektronikaffald, som verdenen producerer hvert år. Det betyder ifølge FN, at massevis af værdifulde råstoffer går tabt og samtidig udsættes flere for farlige kemikalier.
Hvorfor rammes mænd typisk hårdere af COVID-19? Svaret findes måske i forbudte pizzabakker
PLUS. Et dansk forskningsprojekt søger i øjeblikket efter svaret på et af coronavirussens videnskabelige mysterier i de nu forbudte vand- og fedtafvisende kemikalier i pizzabakker, burgerpapir og muffinsforme.
Romersk by ‘udgravet’ i 3D – helt uden skovle
PLUS. Britiske og belgiske arkæologer har for første gang med georadar kortlagt ruinerne af en hel romersk by, der stadig ligger under jorden. I Danmark er samme teknologi dog udfordret af vores undergrund.
»Unormalt slid« stoppede alle tog på Metro Cityringen
PLUS. »Unormalt slid« på et af Cityringens metrotog førte fredag 3. juli til, at alle togene på linjerne M3 og M4 holdt stille i seks timer. Den bagvedliggende årsag undersøges nu af hovedleverandøren.
Entreprenører betaler milliarderstatning efter bygningskollaps i Køln
PLUS. I et forlig har et konsortium accepteret at betale 600 mio. euro som dækning for skader, efter byarkivet i Køln kollapsede i 2009 i forbindelse med anlæg af en undergrundsbane og kostede to mennesker livet.
Metal-nanopartikler fundet i 3-årigs hjerteceller: Det haster med at nedbringe skadelig forurening
PLUS. Fundet af metalpartikler inde i hjertet på en tre-årig dreng fra Mexico City indikerer, at hjertesygdom allerede begynder tidligt i livet.
239 forskere i brev til WHO: Coronasmitten er luftbåren
Over 200 forskere fra hele verden har skrevet et åbent brev, hvor de opfordrer Verdenssundhedsorganisationen til at erkende, at coronasmitten er luftbåren.
FN advarer: Vores »ødelæggende« livsstil betyder stadigt flere smitsommme sygdomme
Strømmen af sygdomme, der springer fra dyr til mennesker, vil stige hvis vi ikke sætter ind over for bl.a. stadigt mere intensivt landbrug og udnyttelse af vilde dyr.
Tjek kortet: 100.000 boliger lider af dårlig bredbåndsdækning
Til trods for store investeringer i udrulning af fibernet, har over 100.000 boliger og virksomheder i Danmark stadig dårlig bredbåndsdækning, og Energistyrelsen forventer at op mod 90.000 adresser fortsat har dårlig bredbåndsdækning i 2023.
Sundhedsministeriet overvejer at åbne kildekoden til Smittestop-app
Åben kildekode kan give øget tillid til appen, der skal hjælpe Danmark med at håndtere corona, anerkender Sundhedsministeriet. Både EU og WHO anbefaler open source.
Mens borgerne skal sortere: Kommunale enheder sender 63.000 t affald i forbrændingsovne
PLUS. Affald fra kommunal drift ender ofte med at blive brændt, og det kan skyldes, at kommunale institutioner selv får lov til at håndtere skraldet.
Eksperter: Det var 2,89 kilo dynamit, der sprængte et krater foran Skattestyrelsen
Bomben, der sidste år sprængte et hul foran Skattestyrelsens bygning, var lavet af 2,89 kilo dynamit, vurderer to eksperter, der er vidner i sagen.
Grundfos 5G-first-mover: Får bygget privat netværk på fabrik i Bjerringbro
PLUS. TDC NET, Ericsson og Grundfos udvikler sammen Danmarks første private industrielle 5G-netværk, der skal erstatte Wi-Fi og kablede Ethernet-forbindelser på Grundfos-fabrikken i Bjerringbro. Partnerskabet er opstået, selvom Grundfos helst selv vil drive 5G-netværk uden om teleselskabernes offentlig...
Ingeniøruddannelser får rekordmange ansøgninger
PLUS. Ingeniøruddannelserne har fået rekordmange ansøgninger i år, og det er godt for industrien, fortæller formand i IDA, og ifølge uddannelsesekspert kan corona have skubbet unge mod uddannelser med større jobsikkerhed.
Techtopia #156: To danske teknologier du skal kende (Sommermix)
Fremtidens penecillin og fremtidens laboratorium - som du kan have med i lommen, Et lyt tilbage på Techfestival 2019.
Forsinket igen: Svendborgbanen får tidligst nye signaler i 2024
PLUS. Den fynske banestrækning Odense-Svendborg bliver nedprioriteret for at sikre fremdrift i udrulningen af det nye signalsystem ERTMS på Sjælland.
Irans største atomanlæg i brand
Irans største atomanlæg brød i brand i sidste uge, og det kan bremse landets arbejde med at udvikle mere avancerede centrifuger. Der er mistanke om, at Israel står bag.
Powered by RSSlib