Ingeniøren
5G-frekvenser holder køreplanen trods udskudt auktion
På trods af forsinkelse og mørklægning, bliver de to vigtige frekvensbånd 700 og 900 Mhz klar til brug i 2020.
Persondata-overblik på vej: Nu skal danskerne kunne se, hvilke data kommunerne har om dem
Fem kommuner tester en ny løsning, der giver borgerne adgang til at se, hvilke oplysninger kommunen behandler om dem.
Ny Facebook-afsløring: Netflix og Spotify kunne se, skrive og slette Facebook-brugeres private beskeder
Facebook undtog over 150 firmaer fra deres almindelige privacy-regler, fordi de havde stemplet virksomhederne som partnere i en eller anden forstand.
Danske mikrofoner skal sikre lydsporet under Nasas næste Mars-landing
Mikrofoner fra danske DPA Microphones skal sikre, at vi for første gang kan høre, hvordan det lyder, når et fartøj lander på Mars.
Podcast-special: Små samarbejdende robotter vælter frem
Universal Robots har de seneste ti år været verdens førende producent af samarbejdende robotter, der kan arbejde uden afskærmning. Men nu myldrer det frem med konkurrenter til den danske robotsucces. Og de var alle repræsenteret på robotmessen i Sydkorea.
OVERBLIK: Nu smider robotterne for alvor afskærmningen
Små samarbejdende robotter vælter frem i industrien. Nye samarbejdende robotmærker udfordrer den fynske robot­klynges markedsdominans.
Schweiziske eksperter: Kabler i italiensk katastrofebro var tæret halvt igennem
Kablerne inde i stagene på Morandi-broen, der kollapsede i august, var alvorligt gennemtærede viser foreløbige undersøgelser fra to schweiziske institutioner
Nu skal vi måle efter 10 gange så mange pesticidrester i grundvandet
Dagens målinger af kemikalier i grundvandet er utilstrækkelige. Ny liste indeholder 363 stoffer, vi skal have overblik over.
Region H: Samlede pris for implementering af Sundhedsplatformen var 1,3 mia. kroner
Region Hovedstaden har fremlagt regnskab for implementeringen af Sundhedsplatformen. Det løber op i 1,3 milliarder kroner - og det er under budget, anfører regionen.
Vind med Ingeniørens julekalender: 19. december
Vær med i Ingeniørens julekalender 2018. Hver dag med nye præmier!
På tide: Minister overvejer at indføre nøjagtigt dansk klokkeslæt
Mens nærmest resten af kloden anvender præcise atomure til fastlæggelse af tiden, hænger Danmark fast i en lov, hvor Solens middelposition på Bornholm definerer det eksakte klokkeslæt. Ole Birk Olesen pønser på ændring.
Efter afsløringer om predatory publishing: Universitet lægger afstand til æres-professor
Efter Ingeniørens fokus på predatory publishers og en adjungeret professors tilknytning til en tvivlsom videnskabelig forlægger, lægger Syddansk Universitet afstand til professoren. Det til trods for, at han bl.a. har publiceret artikler sammen med universitets rektor.
Boeing 777 er blevet et privatfly: Kan flyve nonstop mellem alle byer på kloden
Kompositvinger og nye turbofan-motorer er med til at opgradere den aldrende kæmpe til et moderne fly. Og med 300 kvadratmeter at boltre sig på kan man sagtens tilbringe et døgn i luften med 75 passagerer.
80 kvadratmeter loft på rådhus styrtet ned
Et gipsloft brasede tirsdag sammen, mens håndværkere var ved at renovere Hvidovre Rådhus. En enkelt person er kommet til skade.
Spørg Fagfolket: Hvorfor bruger byggearbejdere ikke GPS til elementmontage?
En læser har været i praktik på en byggeplads og undrer sig over, hvorfor GPS ikke bliver brugt til at placere betonelementerne præcist. Det svarer flere aktører i bygge- og anlægsbranchen på.
Bekymrende brug af ukrypteret mail i det offentlige
It-sikkerhedsorganisationen DKCert har offentliggjort den årlige rapport, der tager temperaturen på danskernes informationssikkerhed.
Miljøprofessor om fluorstoffer: 'Grænseværdien' vil stadig være for høj
EU’s fødevaresikkerhedsagentur Efsa har planer om at sænke den såkaldte tolererede ugentlige eksponering med faktor 1.750 for stoffet PFOA og faktor 80 for PFOS.
Sikkerhedsselskab: SIM-jacking er angribernes nye metode i 2019
It-kriminelle vil ifølge Trend Micro i stigende grad forsøge at overtale eller bestikke telesupportere med kryptovaluta til at overføre mobilnumre til nyt SIM-kort.
CO2-udledningen fra nye biler skal ned med 37,5 procent
EU's medlemslande er blevet enige om et kompromis om bilers CO2-udledning. Udledningen skal være 15 procent lavere i 2025 og 37,5 procent lavere i 2030. Ikke nok, mener miljøorganisationer
3G-nettet på vej i graven – maskinerne holder 2G i live
Mens industriens maskiner holder liv i det oprindelige 2G-net, så planlægger danske teleselskaber at udfase 3G-nettet for at frigive kapacitet til 4G-nettet på de travle frekvensbånd.
SF-politiker om forslag til overvågning af el- og varmeforbrug: »Hvad bliver det næste?«
Regeringen vil give kommunerne lov til at indhente oplysninger om borgeres el-, vand- og varmeforbrug for at tjekke, om de overholder deres bopælspligt. Men det kan blive en glidebane, siger en bekymret SF-politiker.
Faktor 1.750: EU erkender fluorstof-fejl og sænker anbefalinger voldsomt
Efsa er klar til at sænke den tolererede ugentlige eksponering med en faktor 1.750 for stoffet PFOA og faktor 80 for PFOS. I Danmark indretter man allerede kontrolprogrammerne.
Vind med Ingeniørens julekalender: 18. december
Vær med i Ingeniørens julekalender 2018. Hver dag med nye præmier!
Medicinalvirksomhed tav gennem årtier om fund af asbest i babypudder
Siden 1971 har den amerikanske virksomhed Johnson & Johnson vidst, at der har været spor af asbest i deres produkter. Virksomheden har holdt oplysningerne tilbage for offentligheden.
Fysikprofessor anbefaler fup-tidsskrift, mens SDU kæmper imod
En adjungeret fysik-professor ved SDU støtter udbredelsen af tidsskriftfirmaet OMICS International, mens forskere fra samme universitet slås for at stoppe firmaets misbrug af deres identiteter og akademiske meritter.
Powered by RSSlib