Ingeniøren
Jurist: Dataprofilering af langtidsledige med etnicitet er ulovlig
Et digitalt 'afklaringsværktøj', der skaber dataprofiler af arbejdsløse på baggrund af personoplysninger, er ifølge Institut for Menneskerettigheder i strid med lov om forskelsbehandling på arbejdsmarkedet. Instituttet stiller også spørgsmålstegn ved den påståede frivillighed omkring br...
Cityringen ensrettet efter nedbrud – passagerer sad fast 15-20 minutter
Endnu er der ikke fuld klarhed over hvorfor et Metrotog torsdag morgen standsede mellem stationer. Toget er nu på Trianglen, hvor en teknikker forsøger at få det i gang.
Økologer er bekymrede: Have-kompost kan sprede pesticider på markerne
PLUS. Der kan være store mængder pesticidrester i kommunalt have-parkaffald, som blandt andre økologiske landmænd bruger til at gøde jorden. Brancheforening vil have undersøgelse.
Hyperlokale FM-beskeder advarer om vejarbejde på Sjælland
PLUS. Nye hyperlokale RDS-trafikmeldinger skal advare bilister om vejarbejde og hastighedsbegrænsninger få hundrede meter i forvejen. Systemet kan også bruges i ambulancer, der kan udsende advarselsmeldinger til andre trafikanter.
Teledata må igen anvendes i retssager
Med ny viden, tiltag og retningslinjer, står Rigspolitiet et helt andet sted end for to måneder siden, mener rigsadvokat.
Ny evaluering: Ekstra energi-millioner bør bruges til forskning
PLUS. Uafhængig evaluering peger på stærke, danske energi-styrkepositioner, men også på behov for en mere klar arbejdsfordeling mellem de to store fonde og for statslig støtte til etablering af et venture-marked.
Flere og flere malware-angreb på hæveautomater
Hæveautomater i hele verden bliver i stigende grad udsat for angreb.
Første danske hjertepatienter får indopereret trådløs trykmåler
Ni danske patienter med hjertesvigt har som de første i Skandinavien fået implanteret en trådløs trykmåler, så deres sygdom kan overvåges hjemmefra.
Sikkerhedsbrist i Forsvaret: Oplysninger på 255 personer lå frit tilgængeligt i årevis
Forsvaret har meldt et »sikkerhedsbrist« til Datatilsynet, hvor personoplysninger på 255 personer har ligget frit tilgængeligt på internettet. Det viser dokumenter, som Radio24syv har fået aktindsigt i.
Inden finanslov: Politikere bakker op om nyt havforskningsskib
Forskningsordførerne fra landets fire største partier er opmærksomme på, at Danmarks eneste oceangående havforskningskib er ved at være udtjent. Direkte løfter om penge til et nyt skib må man til gengæld lede længe efter.
Topsøe vil fremstille grøn methanol fra biogas
PLUS. En nyudviklet eldrevet reformer gør effektiv omdannelse af biogas til grøn methanol mulig på de enkelte biogasanlæg.
Usikker forskning: Python-script gav forskellige resultater afhængig af styresystem
Et Python-script brugt i over hundrede forskningsprojekter har virket forskelligt afhængigt af, hvilket operativsystem scriptet er kørt på.
Mitsubishi afslører elbil med gasturbine og AR-teknologi
Det lyder som noget fra en drøm fra de jetflygale 1960’ere. Men nu er Mitsubishi klar med en elbil med turbinedrevet rækkeviddeforlænger.
Sensorer og lasere lader Ørsted hejse teknikere op og ned til vindmøller
PLUS. Med et nyt system vil Ørsted skåne teknikere for barske klatreture på åbent hav, når offshore-vindmøller skal vedligeholdes.
Pladask: Yousee falder i og udleverer aktivt simkort uden at se ID
Der er nu ikke ét eneste af de fire store teleselskaber, der kan sige sig fri fra at have udleveret aktive simkort til eksisterende telefonnumre uden at se den fornødne ID.
Forskningsskibet Dana vil næppe bestå 'syn': »Det er på mange måder forældet«
PLUS. Danmarks eneste oceangående havforskningsskib nærmer sig pensionsalderen. Hvis der ikke findes en efterfølger vil det få konsekvenser for forskningen, efterlevelsen af EU-krav om dataindsamling på havet, og den danske tilstedeværelse på arktis, siger forskere.
Amerikanske el-bus-pionerer har haft startvanskeligheder
Flere amerikanske byer har haft udfordringer med at erstatte diesel-flåden med batteribusserne. Men overordnet set er de en succes, ifølge ny rapport.
Undersøgelse af datahåndtering hos politi og anklagemyndighed: 400 it-systemer skal kulegraves
PriceWaterhouseCoopers skal granske datahåndteringen hos det danske politi og anklagemyndighedher. I alt er der tale om op mod 400 it-systemer.
Sådan tilpasser vi os bedst til fremtidens klima: Varslingssystemer giver flest liv for pengene
PLUS. Ingen anden klimatilpasningsløsning har så god forrentning som advarsler og vejledning, når vejret går amok, viser ny rapport.
Analyse: Meget mere end en ordstrid – Skal vi styrke den tekniske eller den teknologiske forskning?
PLUS. Ny rapport fra uddannelses- og forskningsministeriet bringer for første gang begrebet teknologisk forskning på bane. Rapporten må forventes at indgå i forhandlingerne om fordelingen statens forskningsbudget til næste år.
Spørg Fagfolket: Hvilken plante optager CO2 mest effektivt?
En læser vil gerne vide, om f.eks. nåleskove optager CO2 mere effektivt end pilekrat. Det svarer lektor på Københavns Universitet på.
Fejler for tit: Bremseskærme på spritnye norske F-35 skal ændres
De nye kampfly skal have modificeret skærmene og er sandsynligvis ikke klar før vinteren 2020–21.
Microsoft vil censurere hårdt sprog i Xbox Live-chat med kunstig intelligens
Brugere får mulighed for at vælge mellem fire niveauer af filtrering fra en venligheds-indstilling til en ufiltreret-indstilling.
Vandt udbud fra DTU: Seruminstituttet måtte have milliontilskud for at løse opgaven
PLUS. 22,6 millioner kr. fik Statens Serum Institut efter at have vundet udbuddet af det veterinære beredskab fra DTU. Det var nødvendigt for at sikre »en samfundsvigtig opgave,« siger kontorchef. DTU er helt uforstående.
Video: DTU crash-tester sig til grønt byggeri
PLUS. Op mod 40 procent af armeringsstålet i højhuse kan spares, hvis vi med bedre beregninger kan reducere sikkerhedsmarginerne.
Powered by RSSlib